Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΦΕΡΩ = ΒΟΗΘΩ & ΣΤΗΡΙΖΩ

Φίλες και Φίλοι του ΜΚΙΕ
Απευθυνόμαστε  σε εσάς, για να σας ζητήσουμε να γίνετε αρωγός της προσπάθειας που καταβάλλουμε, για την ενίσχυση των σκοπών του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (ΜΚΙΕ).
Το ΜKIE αποτελεί μια αλληλέγγυα, πλήρως εθελοντική δομή, που από το Δεκέμβρη του 2011 προσφέρει A/βάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους συμπολίτες μας διεκδικώντας παράλληλα το ανθρώπινο δικαίωμα στην Υγεία. Ακόμα και σήμερα, που νομοθετικά έχει δοθεί  η ελεύθερη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση ανασφάλιστων πολιτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η οικονομική κρίση, η φτωχοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας και τα χρόνια προβλήματα στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εξακολουθούν να κάνουν αναγκαία τη λειτουργία αλληλέγγυων δομών, όπως είναι το ΜΚΙΕ.

Γιατί ένα ακόμα Bazaar ;   
   Εμείς, οι "Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (ΜΚΙΕ)", μια ομάδα εθελοντών και φίλων του Ιατρείου, οργανώνουμε και φέτος, στις 4 Δεκεμβρίου Χριστουγεννιάτικο Bazaar και Λαχειοφόρο,  για να ενισχύσουμε και υλικά τη λειτουργία του.  Γιατί, καθώς το Ιατρείο  δε δέχεται   χρηματικές δωρεές, λειτουργεί αποκλειστικά με τις προσφορές σε είδος (φάρμακα, παιδικά εμβόλια, γάλατα και πάνες, ιατρικό εξοπλισμό κλπ).  Να υπογραμμίσουμε ότι το Ιατρείο δεν ανήκει στην κατηγορία των Μ.Κ.Ο., ότι κανείς από το ιατρικό και άλλο προσωπικό του Ιατρείου και τους εξωτερικούς συνεργάτες του δεν αμείβεται, αλλά και ότι το ΜΚΙΕ δεν δέχεται χρηματικές δωρεές.
         Όμως, παρά τη συγκινητική συμπαράσταση των συμπολιτών μας, οι προσφορές δεν καλύπτουν όλες τις ανάγκες (όπως είναι τα καθημερινά λειτουργικά έξοδα, τα ιατρικά αναλώσιμα και η συντήρηση του ιατρικού εξοπλισμού) που διαρκώς πολλαπλασιάζονται, όσο το έργο του Ιατρείου γιγαντώνεται. Εμείς λοιπόν, οι εθελοντές του, οργανώνουμε το Bazaar και  από τα έσοδά του προσπαθούμε να στηρίξουμε τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του Ιατρείου. Είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε ανάγκες, που δεν μπορούν να καλυφτούν διαφορετικά.
Πώς μπορείτε να βοηθήσετε
     Παράκληση δική μας είναι να μας  προσφέρετε είδη, τα οποία θα διαθέσουμε στο Bazaar και στη Λαχειοφόρο που διοργανώνουμε στις 4 Δεκεμβρίου 2016, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον κ. Κων. Καλαφάτη, υπεύθυνο της Ομάδας διοργάνωσης  Bazaar, τηλ. 6947931529.

*** Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο fb ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΚΙΕ