Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

    Σε λίγες μέρες θα συμπληρωθούν τρία χρόνια από την ίδρυση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, τρία χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς. Καλύτερη -και ατράνταχτη - απόδειξη  του σημαντικού κοινωνικού έργου που προσφέρει είναι η αποδοχή του όχι μόνο από τους χρήστες των υπηρεσιών του, αλλά και από τον Τύπο (έντυπο και ηλεκτρονικό, ελληνικό και ξένο) και  τους φορείς που απευθύνονται ολοένα και περισσότερο στο ΜΚΙΕ, για να έχουν έγκυρη ενημέρωση για την κατάσταση στο χώρο της (δημόσιας) Υγείας στην Ελλάδα της Κρίσης και του Μνημονίου.
    Δυστυχώς, αυτό το επιτυχημένο έργο είναι απόδειξη της κατάντιας ενός λαού ή μάλλον για το πώς κατάντησαν έναν ολόκληρο λαό, όσοι ανέλαβαν κατά καιρούς την διακυβέρνηση του τόπου. Είναι σχήμα οξύμωρο η επιτυχία να  είναι απόδειξη της αποτυχίας. Αυτή όμως είναι η σκληρή πραγματικότητα.
    Τρία χρόνια προσφοράς. Σε άλλες περιστάσεις θα λέγαμε "Χρόνια Πολλά" και θα ευχόμασταν μακροημέρευση. Εδώ όμως ευχόμαστε να είναι σύντομη η ζωή του ΜΚΙΕ και επειδή με ευχολόγια δεν κάνουμε βήμα μπροστά, ας αναλογιστεί ο καθένας μας τι πρέπει να κάνει και ας αναλάβει δράση. Το ΜΚΙΕ μάς δείχνει το δρόμο: τίποτε δεν είναι ανέφικτο, τίποτε δεν χαρίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου